Folkungagillet

Durspel

Vi är ett gäng som kallar oss för "Durspelarna" och precis som namnet säger spelar vi durspel. Till lycka för oss alla spelar en av medlemmarna också basfiol. För tillfället är vi nio (blandat damer och herrar) som träffas varannan måndagskväll mellan 17:00 och 21:00. Förutom att vi tränar och fikar dessa kvällar spelar vi också en timme för ett danslag.

Våran repertoar är vals, schottis, mazurka, polka, polskor, hambo, snoa m.m. Många av våra låtar som vi spelar har vi hämtat från den norska durspelsmusiken. Vi är alla är rörande överens om att i vårat grannland har en guldskatt med durspels musik och att det nästan finns hur mycket som helst att fånga upp.

Vi skulle bli mycket glada om det finns fler som vill spela med oss.

 Bo Österberg Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 013-21 44 16 eller 0703-28 10 94 kan kontaktas för mer info.

Inloggning

Folkungagillets medlemmar kan logga in och få tillgång till allt material. Automatisk utloggning efter 15min inaktivitet

Kort om oss

Folkungagillet, Linköping, består av mer än 500 medlemmar och är en av Sveriges största dansföreningar. Funderar du på att börja dansa, spela eller kanske slöjda lite? Då är vi föreningen för dig.

Vi äger vårt eget dans- och musikhus, Landerydgården. Detta kan hyras för egna sammankomster till bra pris.
Vi bedriver en omfattande uppvisningsverksamhet. Boka oss gärna!

Kontakta oss

Folkungagillet

Bokhagsvägen 10
589 43 Linköping

Telefon 013-15 96 80

e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Rikskansliet

Svenska Folkdansringen

 

Vårt studieförbund